Ingredienten

4 personen

  • - 1 ui
  • - 3 winterpenen
  • - 2 el plantaardige olie
  • - 400 milliliter Indiase currysaus
  • - 250 gram gezeefde tomaten in pak
  • - 400 gram bruine linzen in blik
  • - 100 milliliter crème fraîche
  • - 16 takjes verse koriander

Kenwood onderdelen

  • - glazen multimolen
  • - 2 mm snijplaat
  • - blender

Wortel-Linzensoep bereiden

Snipper de ui in de glazen multimolen. Snijd de winterpeen in plakken met de snijplaat. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui en plakken winterpeen circa 3-4 minuten. Voeg de currysaus toe en vul de pot erna met water. Schud om en schenk het water in de pan en laat het geheel 15 minuten koken. Voeg de gezeefde tomaten toe. Pureer de groenten in de blender zodra de wortel gaar is. Schenk de gepureerde groenten terug in de soeppan. Laat de linzen uitlekken en voeg ze toe aan de soep. Laat 3 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over 4 kommen en schep in elke kom wat crème fraîche. Garneer met de korianderblaadjes.