Ingredienten

10-12 sneden

    voor het brood
  • - 250 gram bloem
  • - 1 zakje bakpoeder
  • - 1 theelepel gemberpoeder
  • - ½ theelepel zout
  • - 300 gram bananen
  • - 100 gram zachte boter
  • - 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • - 2 eieren
  • - 100 milliliter karnemelk

    voor de cheesecake-laag
  • - 150 gram roomkaas naturel
  • - 3 eetlepels bloem
  • - 50 gram kristalsuiker
  • - 1 ei

    voor de garnering
  • - 1 banaan
  • - 25 gram lichtbruine basterdsuiker

Kenwood onderdelen

  • - kunststof mengkom
  • - garde

Roomkaas-bananenbrood bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de bloem, het bakpoeder, gemberpoeder en zout door elkaar. Gebruik de garde om de bananen te kloppen tot ze helemaal vloeibaar zijn en klop ze daarna met de boter, de eieren en de karnemelk tot een egaal mengsel. Roer het bloemmengsel door het bananenmengsel.

Klop voor de cheesecake-laag de roomkaas met de garde los. Meng de bloem, kristalsuiker en het ei erdoor en blijf mengen tot het een egaal mengsel is. Bekleed de lange zijden van de ingevette cakevorm (lengte 30 cm) met bakpapier. Schep er twee derde van het beslag in, verdeel de cheesecake-laag erover en dek af met de rest van het beslag. Bak het bananenbrood in het midden van de oven in ongeveer 1 uur gaar. Check na 50 minuten de gaarheid van het brood met een satéprikker. Komt deze er schoon en droog uit, dan is het bananenbrood gaar. Laat 5 minuten afkoelen en neem het brood met bakpapier en al uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster. Halveer voor de garnering de banaan, bestrooi ze met de basterdsuiker en bak ze even in een koekenpan op een laag vuur. Leg de banaanhelften op de cake.

Recept van: Marie-Sophie Wigbers