Ingredienten

6 tot 8 personen

  • - 1 rol vers bladerdeeg
  • - 2 courgettes
  • - 10 wortelen of 2 winterpenen
  • - 3 eieren
  • - 250 milliliter room
  • - peper en zout

Kenwood onderdelen

  • - kunststof mengkom
  • - 2 mm snijplaat
  • - garde

Groente quiche bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Was de courgette en de wortelen en snijd ze met de snijplaat van de foodprocessor in dunne plakken. Doe de plakjes wortel in een pan met kokend water en blancheer zo’n 3 minuten. Bedek een ingevette quichevorm met de rol bladerdeeg. Leg de courgette- en wortelplakjes dakpansgewijs in de quichevorm. Doe de eieren met de room, peper en zout in de kunststof mengkom en klop deze los met de garde. Schenk het eimengsel over de groenten. Zet de quiche in de oven en bak in 40 minuten gaar e goudbruin.