Ingredienten

2 personen

    Voor de pancakes
  • - 1 courgette
  • - 75 gram speltmeel
  • - 50 gram havermeel
  • - 1 zakje vanillesuiker
  • - 1 eetlepel bakpoeder
  • - mespunt zout
  • - 2 eieren
  • - 6 eetlepels kwark
  • - boter om in te bakken

Voor de garnering
  • - 1 eetlepel honing
  • - 1 beker kokosyoghurt
  • - 50 gram bramen (diepvries)
  • - 1 verse vijg, in plakjes
  • - 1 kiwi, in plakjes
  • - Pitjes van een halve granaatappel
  • - 1 theelepel maanzaad
  • - paar muntblaadjes
  • Kenwood onderdelen

    • - kunststof mengkom
    • - extra fijne raspschijf
    • - garde

    Courgettepancakes met kokosyoghurt & fruit bereiden

    Was de courgette en rasp hem in sliertjes met de extra fijne raspschijf. Laat de sliertjes goed uitlekken in een vergiet. Meng het spelt- en havermeel met de vanillesuiker, het bakpoeder en zout in de kunststof mengkom met de garde. Voeg de eieren en de kwark toe en blijf mengen tot een egaal mengsel. Voeg tot slot de geraspte courgette toe en schep nogmaals goed door. Verhit steeds wat boter in een koekenpan en schep 1 ½ eetlepel beslag per pancake in de pan. Bak telkens 3 stuks tegelijk op midden hoog vuur, circa 3 minuten aan elke kant. Verdeel de pancakes op borden, druppel de honing erover, lepel wat kokosyoghurt ernaast en verdeel het fruit erover. Versier met wat maanzaad en blaadjes munt.