Ingredienten

6-8 personen

    Voor de pavlova
  • - 4 eiwitten
  • - 200 gram fijne kristal suiker
  • - 2 eetlepels cacao
  • - 1 theelepel balsamico azijn

Voor de garnering
  • - 500 ml slagroom
  • - 500 gram frambozen
  • - 3 eetlepels chocolade geraspt
  • Kenwood onderdelen

    • - kunststof mengkom
    • - garde

    Chocolade pavlova met room en frambozen bereiden

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eiwitten met de garde stijf. Klop lepel voor lepel de suiker er doorheen. Als de suiker goed is opgelost zeef je de cacao er bovenop. Giet er de druppels azijn op. Klop het beslag voorzichtig door elkaar totdat er een homogene massa ontstaat. Schep het beslag voorzichtig op een bakplaat bedekt met bakpapier tot je een “dikke” cirkel hebt van ongeveer 20 centimeter met hoge zijkanten. Zet de pavlova midden in de oven en zet de temperatuur terug naar 150°C. Na een 60 tot 75 minuten is de pavlova klaar (de zijkanten en randen zijn dan knapperig en de bovenkant droog). Binnenin moet de pavlova nog zacht zijn. Zet de oven uit en de ovendeur open en laat de pavlova afkoelen. Klop de slagroom stevig in de foodprocessor met de garde. Schep de slagroom bovenop de pavlova. Strooi hier de frambozen over en de geraspte chocolade.