Ingredienten

2 personen

  • - ½ flinke bloemkool óf 1 kleine hele bloemkool
  • - verse groene kruiden: peterselie, lenteui en tijm
  • - 1 teen knoflook
  • - 1/2 citroen
  • - verse peper en zout
  • - (kokos)olie

Kenwood onderdelen

  • - kunststof mengkom
  • - roestvrijstalen snijmes
  • - glazen multimolen

Bloemkool-couscous bereiden

Doe de bloemkool in de kunststof mengkom en maal fijn met het snijmes. Verwarm wat olie in een koekenpan en doe de knoflook hierbij. Voeg dan de bloemkoolkorrels toe, gevolgd door flink wat peper en zout en bak de bloemkoolkorrels 3-4 minuten aan. Schep af en toe door. Hak in de tussentijd de verse groene kruiden in de glazen multimolen. Schep de couscous in een schaal, roer de fijngehakte kruiden erdoor en maak af met een flinke kneep citroensap en eventueel nog wat olie.